برنامه نویسی یکی از شغلهایی می باشد که امروزه در بسیاری از سنین و در رشتهه ای تحصیلی مختلف و حتی آکادمیک رو به رشد است. این شغل پر استرس زا و بدون تحرک، همانند دیگر شغل ها دارای مشکلات بسیاری می باشد که در افراد ایجاد میکند. شاید یک دسته از مشکلات شغل برنامه نویسان مربوط به بیماری ها و خصوصیات اخلاقی است که برنامه نویسان با آنها دست و پنجه نرم میکنند که به دو نوع جسمی و روحی تقسیم میگردد.
در ادامه به معرفی قسمتی از مشکلات شغل برنامه نویسی و نحوه رفع آنها میپردازیم تا برنامه نویسان و برنامه نویسان نو پا را از مشکلاتی که ممکن است در آینده با آنها دچار شوند آگاهی پیدا کنند و به پیشگیری این بیماریها در شغل برنامهنویسی بپردازند.
اگر هنوز برنامه نویس نشده اید، پیشنهاد می شود مقاله، برنامه نویسی را از کجا شروع کنم را حتما مطالعه نمایید و یا وارد بخش آموزش برنامه نویسی شوید.
مشکلات جسمی شغل برنامه نویسی
چاقی در برنامه نویسان: یکی از شایعترین بیماریها در میان برنامه نویسان بیماری چاقی است، که البته در بیشتر جامع امروز این بیماری گریبان گیر شده است. بیماری چاقی در برنامه نویسان به علت تحرک کم، ورزش نکردن، مصرف بی رویه کافئین و تنقلات دیگر ایجاد میشود. نوع چاقی در برنامه نویسان بیشتر ناحیه شکم است که علت آن نشستن بیش از حد پشت میز و سیستم است.
چاقی نه تنها به تنهایی بلکه منجر به بیماری خطرناکتری مثل دیبات 2 میشود.بیماری دیابت 2 بیماری است که باعث فرسایش بدن میشود که مجبور خواهند بود که هرچند وقت یک بار آزمایش گلوکز دهند.
تنها رفع درمان چاقی داشتن برنامه ورزشی مناسب همراه با یک برنامه غذایی مناسب با هر فرد است که در میان برنامه نویسان بیشتر باید رعایت گردد تا دچار چاقی و مرص قند نشوند. برنامه نویسان حتما در روز 30 دقیقه پیادهروی را داشته باشند تا هم از نظر روانی و هم از نظر بدنی شاداب باشند.
حملات قلبی: بیماری حملات قلبی هم به علت تحرک پایین برنامه نویسان است. این بیماری تقریبا از سن 30 سالگی خود را نمایان میکند. برای جلوگیری از حملات قلبی ورش روزانه انجام دهید و هرگز ورزش را فراموش نکنید. داشتن برنامه غذایی با در برگرفتن انواع مختلفی از ویتامینها و غذاهای مفید میتوانید از حملات قلبی جلوگیری کنید تا قلبی سالم و تنی شاداب و سر حال داشته باشید.
مرگ بر اثر بی تحرکی: عدم تحرک در میان جامع امروزی بیداد میکند اما این عدم فعالیت و تحرک در میان برنامه نویسان به وفور به چشم میخورد. برای رفع این بیماری حتما باید ورزش کنید و تحرک کافی در برنامه خود داشته باشید تا دچار مشکل نشوید. برنامه ورزشی برای برنامه نویسان بسیار مهم و ضروری است به هیچ عنوان آن را فراموش نکنید.
ناراحتیهای چشمی: همانطور که میدانید کار برنامه نویسان با مانیتورها است که مدت بسیاری چشم به صفحه مانیتور دارند که منجر به ناراحتی چشمی در برنامه نویسان میشود. کم بینایی، خستگی چشم، ضعف در نور بینایی، ترکیدن مویرگها ی چشم از شایعترین بیماریهای شغل برنامه نویسان است.
برای جلوگیری از بیماریهای چشمی از مانیتورهای بزرگ استفاده کنید و از فونتهای سیستم خود را بزرگ کنید تا به راحتی ببینید. فاصله خود را از مانیتور 15 تا 20 سانتیمتر کنید. سعی کنید در روز یک لیوان آب هویج بنوشید، از عینکهای طبی استفاده کنید و از قطرههای چشم برای مرطوب نگه داشتن چشم خود استفاده کنید.و هرچند بار یکبار به چشم پزشک مراجعه کنید.
کمردرد: برنامه نویسان ساعات طولانی را بر روی صندلی مینشینند که بیشتر این صندلیها استاندارد نیستند و دچار ایجاد عارضع کمردرد در افراد برنامه نویس میشود.
برنامه نویسان منسجم در کار حتما از صندلیهای استاندارد استفاده کنند و یا از تشکههای طبی در پشت و روی نشیمنگاه صندلی خود استفاده کنند تا از بیماری کمردرد پیشگیری کنند.
برای جلوگیری از کمردرد حتما از صندلیهای استاندارد استفاده کنید و طرز صحیح بنشینید. هفته یکبار به استخر بروید و در آب پیادهروی انجام دهید. هر یک ساعت و 45 دقیقه از صندلی خود بلند شوید و تمرینهای کششی را انجام دهید.
ناراحتی شانه و مچ دست: برنامه به علت کار زیاد با موس و کیبورد، تایپ فروان و قرار دادن مچ دست بر روی میز و درست ننشستن دچار درد در قسمتهای شانه و مچ دست میشوند که در بیشتر مواقع این بیماری و عارضهها نیاز به جراحی دارند که در بیشتر مواقع علاج نمیشوند. به همین دلیل به برنامه نویسان توصیه میشود که هر روز در میان کار از تمرینهای مربوط به مچ دست را انجام دهند تا از این بیماری پیشگیری کنند.
برای رفع این مشکل بهتر است که از کیبوردهای بزرگ و استاندارد استفاده کنند و موسهایی انتخاب کنند که با قوسهای دست و اندازه دستشان هماهنگی داشته باشد تا دچار مشکل نشوید و از عارضه های مچ دست و شانه جلوگیری کرده باشید.
مشکلات روحی شغل برنامه نویسی
از اصلیترین بیماریها که شغل برنامه نویسی دارد، بیماریهای روحی است. شغل برنامه نویسان شغلی است انفرادی که منجر به انزوا برنامه نویسان و بیماری روحی در آنها میگردد که از بیماریهای جسمی بسیار خطرناکتر هستند، که شایعترین ها به صورت زیر معرفی شده است:
وسواس فکری: برنامه نویسی از شغلهای است که نیازمند نظم دقیقی است به همین دلیل برنامه نویسان دچار وسواس فکری هستند و در کارهایشان بسیار منظم هستند. برنامه نویسان آنچنان وسواس فکری دارند که در ساعات خالی زندگی خود برطرف کردن مشکلات کدنویسی، مرتب کردن آنها، پیدا کردن راههای جدید برای رسیدن به نتیجه مطلوب خود هستند که این وسواس کاری به زندگی شخصی آنها تاثیر میگذارد و دچار وسواس خواهند شد. برنامه نویسان برای رفع بیماری وسواس فکری خود حتما فکر خود را ساعاتی تغییر جهت بدهند و ذهن خود را به سمتی ببرند که به آن علاقمند هستند. ورزش از گزینههایی است که حتما باید در برنامه زندگی برنامه نویسان باشد.
افسردگی : برنامه نویسان به علت عدم تحرک، انفرادی کار کردن، محوری بودن برنامه نویسی، بعد از چند وقت دچار افسردگی خواهند شد. یک شکست در کا برنامه نویسی و یا نرسیدن به نتیجه مطلوب در کد زنی موجب میشود تضعیف روحیه برنامه نویسان در نهایت افسردگی میگردد. برنامه نویسان از جمله افرادی هستند که بیشتر دچار افسردگی میشوند. برنامه نویسان برای جلوگیری از این بیماری بهتر است که هر چند وقت یکبار وارد جامع شوند و با بقیه افراد ارتباط غیر کاری داشته باشند، با دوستان خود به گردش بروند، یکی از مهمترین کارها رفتن به کوه است تا انرژی، زندگی و اکسیژن تازه ای را وارد بدن کنند.
کارهای دیگری که برای رفع این مشکل نیازی است انجام دهید، تنها کافی است که از ساعات کاری خود کم کنند و لحظاتی را در جمعهای دوستانه و خانوادگی یا در روز ساعتی را به پیادروی، فوتبال و یا ورزش مورد علاقه خود بپردازند. شنا با دوستان میتواند اثرات بسیار موثری در روان و روحیتان داشته باشد.
سندرم خستگی مزمن: این بیماری هم بر اثر بیخوابیهای طولانی مدت، مصرف کافئین زیاد و خستگی بروز میکند. توصیه میکنیم که برنامه نویسان که به زمان خواب استراحت خود اهمیت بدهند و از مصرف زیاد کافئین جددا خود داری کنند.
برای رفع این مشکل بهتر است که ساعات خواب خود را تنظیم کنید و حتما شبها زود بخوابید و صبح زود از خواب برخیزند و کارهایشان را انجام دهند.
از دست دادن اعتماد به نفس : برنامه نویسان به خصوص برنامه نویسانی که به صورت انفرادی کار میکنند افرادی درونگرا هستند و نمیتوانند به راحتی با افراد دیگر ارتباط برقرار کنند و جز افراد غیر اجتماعی هستند که منجر میشود و رابطه اجتماعی ضعیف را دارند که همین یکی از علل اصلی در کاهش اعتماد به نفسشان است.
بعد از تمام حرفهایی که گفته شد، بیماریهایی که شناسایی و توصیههایی برای رفع بیماری و مشکلات شغل برنامه نویسی گفته شد به این نتیجه میرسیم که برنامه نویسی یک شغل با تحرک کم و نشستنی است که موجب انزوا و دوری از جامعه و افراد دیگر میشود که باید این بیماری و مشکلات شغل برنامه نویسان را برطرف کرد که تنها با داشتن برنامه مناسب امکان پذیر است. داشتن برنامه ورزشی منظم، برنامه غذایی مناسب، رفتن ببه پزشک و انجام چکاپهای مورد نیاز، استراحت و بودن در جمعهای خانوادگی و دوستانه میتواند بسیاری از مشکلات برنامه نویسان را برطرف کند. البته اطرافیان برنامه نویسان هم میتوانند به آنها کمک کنند و با آنها همراه باشند تا بتوانند یک زندگی نرمال و بدور از بیماری داشته باشند.